Päästömittaukset

Ovatko voimalaitoksenne polton päästöt tiedossa?

Teemme voimalaitosten ja polttolaitosten päästö- ja hiukkaspitoisuusmittaukset sekä kaasujen lämpötila- ja virtausmittaukset.

Olemme FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T301 (akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025).

Mittaukset sisältävät päästöjen kaasukomponenttien, hiukkasten sekä kaasujen lämpötila- ja virtausmittaukset nykyaikaisilla ja standardin mukaisilla menetelmillä. Lisäksi annamme neuvontaa mittauspaikan turvallisuudesta, sijainnista sekä oikeanlaisen mittauspaikan valmistelusta.
Päästömittaukset sisältävät viranomaisen vaatiman mittaussuunnitelman sekä toimintaselostuksen päätelmineen. Tarvittaessa annamme opastusta laitoksen oikeanlaisesta ja turvallisesta käytöstä.

Kaasukomponenttien pitoisuudet mitataan Gasmet DX4000 FTIR- ja MRU MGAprime Q NDIR-kaasuanalysaattorilla. Hiukkasmittaukset suoritetaan STL Combi Dust Sampler -laitteistolla. Kaasujen tila (lämpötila ja virtausnopeus) mitataan VelociCalc mikromanometrillä käyttäen K-tyypin lämpötila-anturilla ja joko L- tai S-pitot-putkella.

Kaasupäästöjen määritys suoritetaan kaasumaisten päästöjen määritystä koskevien standardien (CEN/TS 17337, EN 14789, EN 14790, ISO 12039, SFS-EN 15267-4 ja SFS 5624) mukaisesti. Hiukkamittaukset suoritetaan standardin SFS-EN 13284-1 mukaisesti ja virtausmittaukset standardin SFS-EN ISO 16911-1 mukaisesti.

Akkreditoidut palvelumme sisältävät hiukkas-, H2O-, CO2-, CO-, NOx-, SO2-, O2-pitoisuudet.

Palvelun sisältö ja toteutustapa (pdf).

Ota yhteyttä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Teollisuuslaitoksen savupiippu, josta tulee valkoista savua.Akkreditointi T301