Polttoainetestaus

Energiatutkimuskeskus tarjoaa tuotekehitys- ja testaus- sekä koulutuspalveluja energiatuotannon-, -siirron ja jakelun sekä energiavarastoinnin osa-alueilla teknologia-alan yrityksille ja muille yhteisöille.

Polttoaineanalyysit

Haluatko selvittää mistä maksat polttoainetoimittajalle?

Polttoainemäärityksillä selvitämme polttoaineen laatuominaisuuksia, joita ovat mm. polttoaineen kosteuspitoisuus, energiapitoisuus eli lämpöarvot sekä tuhkapitoisuus. Määritykset tehdään SFS-EN ISO-standardien (15400, 18122 ja 18134-2) mukaisesti.

Palvelun sisältö (pdf)

Hinnasto (pdf)

Pakkaa polttoainetta 1 - 3 kg tiiviiseen pakettiin. Tulosta tästä tilauslomake, liitä se täytettynä polttoainenäytteesi mukaan ja lähetä meille analysoitavaksi. Lupaamme toimittaa viikon kuluessa testituloksen sähköpostiisi.

Bioöljyn sakkautumis– ja erottumistestit

Miten polttoaine saadaan pysymään mahdollisimman stabiilina? Kuinka putkisto saadaan pysymään riittävän puhtaana? Millaisissa olosuhteissa bioöljy likaa mahdollisimman vähän putkistoja?

Bioöljyjen sakkautumis- ja erottumistestissä testaamme erilaisilla seisotuksilla miten polymerisoituminen vaikuttaa bioöljyyn ja millä tavoin sekoittamalla bioöljystä saadaan mahdollisimman polttokelpoista ja vähän sakkautuvaa.

Palvelun sisältö ja toteutustapa (pdf)